Страховий ринок у 2024 році: розробка нових форм покриття військових ризиків та кібератак

Страховий ринок у 2024 році: розробка нових форм покриття військових ризиків та кібератак

Очікується, що протягом 2024 року страховий ринок продовжить розробляти нові форми покриття військових ризиків. У звіті DAC Beachcroft аналітики підкреслили, що страхування військових ризиків обмежується переважно морським та авіаційним каско, однак є види страхування, які можна розглядати як суміжні, такі як політичні ризики, політичне насильство та тероризм.

У той час кіберандерайтери ринку Lloyd’s отримали вказівку не приймати ризики кібератак за підтримки держави. Хоча це не абсолютна заборона, участь і взаємодія з Lloyd’s необхідні для того, щоб такі ризики покривались. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

Існує кілька способів отримати страховий захист, одним з яких є прийняття параметричного тригера, заснованого, наприклад, на збоях у критичній національній інфраструктурі.

Озираючись на 2023 рік, можна відзначити подальшу ідеологічну та національну нестабільність, яка призвела до різноманітних актів насильства та кібератак. Як наслідок, часто важко визначити відповідну класифікацію таких випадків. Це особливо актуально для перестраховиків, які можуть виключити з договорів збитки від тероризму, але не ризики війни.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Важливим фактором, про який слід пам’ятати, є те, що визначення політичного насильства в договорі страхування може не збігатися з відповідним договором перестрахування, а договори можуть містити формулювання агрегації для актів тероризму, але не для актів війни. Тому зараз почастішали випадки спорів щодо перестрахування навколо розмежування ризиків тероризму та воєнного акту.

Аналітики передбачають, що індекс кіберзбитків працює лише за умови транскордонної співпраці та зобов’язань щодо звітності, встановлених урядом потрібна широка згода щодо того, що дані слід подавати одній організації. Зрештою, це вимагатиме зобов’язання брати участь, швидкого реагування, обробки та публікації консолідованих даних. Але в світлі цих перешкод інша модель, яку виділяють аналітики, полягає в тому, щоб одна компанія оцінювала, чи було задіяно страхове покриття, на основі узгоджених об’єктивних стандартів і власних показників.

Ще одна важлива проблема полягає в тому, чи може індекс кіберзбитків ініціювати виключення, а не їх покриття, що потенційно може бути частиною рішення для пом’якшення занепокоєння регуляторів щодо кібератак, підтримуваних державами-терористами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *