Ситуація в енергосистемі України станом на 16 травня

Ситуація в енергосистемі України станом на 16 травня

Через нестачу електроенергії після російських атак застосовувалися обмеження та аварійні відключення споживачів; обмеження та відключення можливі і сьогодні.

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

Також вчора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі – отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Сьогодні на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і у години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

У четвер з 00:00 до 9:00 в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. Ці обмеження будуть застосовуватися і ввечері – з 16:00 до 24:00.

Вчора ввечері в усіх регіонах України було запроваджено аварійні відключення світла. Причина – значний дефіцит потужностей в енергосистемі після російських атак, а також зростання споживання через похолодання. Близько півночі обмеження було скасовано, проте знову екстрено застосовано в окремих регіонах (Дніпропетровська обл., м. Київ та Київська обл., Харківська обл.).

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відключення можливі і поточної доби у період пікового навантаження.

СПОЖИВАЙМО ВІДПОВІДАЛЬНО!

Аби зменшити тривалість відключень, Міненерго звертається до споживачів з проханням про економне та відповідальне споживання електроенергії.

Це важливо для балансування енергосистеми та стабілізації енергопостачання.

Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00).

Промислових споживачів просимо максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

СТАН МЕРЕЖ

Вчора ввечері в Київській області відключалась одна з високовольтних повітряних ліній. Її виведено в аварійних ремонт, причина з’ясовується.

Сьогодні вранці на Рівненщині з технологічних причин відключалося обладнання на високовольтній підстанції. Його включено в роботу, споживачі не знеструмлювалися.

Минулої доби на Дніпропетровщині з технологічних причин вимикалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Усіх заживлено.

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

У Донецькій області під час знеструмлення шахти сталося порушення в роботі вентиляційного обладнання. На поверхню було виведено 124 працівники. Електропостачання шахти та роботу вентиляційного обладнання відновлено.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,33 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 23 488 МВт*год. Експорту не передбачається.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *