Трьох членів групи судитимуть за створення фіктивного благодійного фонду, який збирав гроші для дітей, постраждалих від війни

Трьох членів групи судитимуть за створення фіктивного благодійного фонду, який збирав гроші для дітей, постраждалих від війни

Дарницька окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 3 членів групи, які заволоділи грошима, що збирали від імені благодійного фонду начебто на потреби постраждалих від війни дітей (ч. 3 ст. 201-2 КК України).


Встановлено, що учасники схеми зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр, оператори якого здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучилися до збору грошей. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Київська міська прокуратура».

Зловмисники запевняли благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають.

За даними слідства, з квітня 2022 року по червень 2023 року учасники угруповання привласнили близько 5 млн гривень пожертв.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В ході обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності.

Під час досудового розслідування фігурантам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави, а також одному підозрюваному цілодобовий домашній арешт.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох членів групи скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Дарницького УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в м. Києві Департаменту кіберполіції НПУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *