У Харкові СБУ затримала мобілізованого, що наводив російські ракети на свою бригаду

У Харкові СБУ затримала мобілізованого, що наводив російські ракети на свою бригаду

Служба безпеки України затримала в Харкові військовослужбовця ЗСУ за підозрою в наведенні російських ракетних ударів по позиціях свого підрозділу. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Правоохоронцями було встановлено, що нещодавно мобілізованого до лав ЗСУ 45-річного харків’янина в серпні 2024 року дистанційно завербувала військова розвідка РФ. За вказівкою кураторів з Москви, фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів бригади ЗСУ, у якій той ніс службу. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У Харкові СБУ затримала мобілізованого, що наводив російські ракети на свою бригаду

В обмін на це у РФ пообіцяли підозрюваному посприяти з виїздом на територію країни-агресора, де українець планував вступити до лав окупаційних військ.

Для наведення удару фігурант позначив локації на Google-мапі й відправив відповідний скріншот своїм кураторам у РФ. Також агент здійснив дорозвідку в районі бойових позицій української ППО, яку росіяни сподівалися “обійти” під час нанесення удару.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідно до інструкції московських кураторів, перед ворожим обстрілом підозрюваний мав прибути до визначеного місця на лінії фронту, а окупанти – створити для нього “коридор” для переходу.

Фігурант був затриманий на етапі підготовки до “евакуації” в росію. Затриманому повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *