У пенсіонерки, яка є тіткою члена ВРП Романа Маселко з'явилась елітна нерухомість у Львові

У пенсіонерки, яка є тіткою члена ВРП Романа Маселко з’явилась елітна нерухомість у Львові

Роман Маселко – активіст, був головою Ради громадського контролю НАБУ, членом Громадської ради доброчесності, членом ГО ВО «Автомайдан», членом Колегії Адвокатської дорадчої групи та експертом судової групи Реанімаційного пакету реформ.

З 15 серпня 2022 року член Вищої ради правосуддя – органу, який розглядає скарги на суддів –продовжуючи писати скарги до органу, в якому сам же і працює.

Про це повідомляє Офіс очищення судової системи.

Активісти ГО “Офіс очищення судової системи” вивчали статки дружини Романа Маселка та з’ясували, що у лютому 2021 року вона проінвестувала у квартиру у Києві, а зазначених у декларації коштів для такого придбання не вистачало.

“Навіть позика від Боженко Галини Романівни у 440 000 гривень не врятувала ситуацію, адже доларовий депозит дружини активіста не знімався. Хто ця загадкова Галина Романівна, яка надала безвідсоткову позику родині Романа?”, – йдеться у повідомленні.

Зі свідоцтва про право на спадщину за законом вбачається, що Боженко Галина Романівна 04.12.1955 народження є донькою такого собі Маселка Романа Івановича 1935 року народження, який є дідусем активіста Романа Маселка. Виходить, Галина Боженко є рідною тіткою Романа.

“Наводимо фокус і бачимо, що Галина Романівна все життя пропрацювала на державу (в податковій) і має пенсію трохи більше 15 000 гривень на місяць. Щоб накопичити Роману на квартиру 440 000 гривень, потрібно не сплачувати комуналку та не їсти 2,5 роки, мешкаючи у квартирі площею 52,7 кв.м. по вул. Керамічній у Львові.

Під час війни пенсіонерка Галина Романівна стає власником: приміщення площею 14,7 кв.м. (19.02.2024); приміщення площею 11.9 кв.м. (19.02.2024); квартири площею 47,2 кв.м. (16.01.2024); квартири площею 100,1 кв.м. (16.01.2024).

Все майно – в ЖК Еко-дім на Надійній у Львові (вул. Героїв України, 7) загальною вартістю, що перевищує 150 000 дол. США, а набуте до того як Роман почав одержувати захмарну зарплату від держави.Галина Боженко з 2014 року на пенсії, а до цього одержувала зарплату в податковій.

Загальної пенсії за 10 років не вистачить для купівлі згаданого майна, а тому можна говорити про незаконне збагачення”, – йдеться у повідомленні Офісу очищення судової системи.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *