Визначено професії, які найбільше піддаються загрозі штучного інтелекту (ШІ)

Визначено професії, які найбільше піддаються загрозі штучного інтелекту (ШІ)

Відповідно до нових прогнозів щодо впливу штучного інтелекту (ШІ), адвокати можуть подумати про динамічну зміну кар’єри на покрівельника чи штукатура.

В останньому звіті, опублікованому Департаментом освіти Великобританії, адвокати вказані як 12-та професія, яка найбільше піддається впливу штучного інтелекту. Інші «юристи» зазначені у списку вище, посівши 9 позицію. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Очолюють таблицю консультанти з менеджменту та бізнес-аналітики, фінансові менеджери, бухгалтери та психологи.

У звіті також класифікуються професії, на які це вплине найменше. На першу позицію тут претендують спортсмени, а друге та третє посідають покрівельники та елементарні будівельні професії. Також у цьому списку є штукатури, прибиральники, паркетники, пральники та мийники вікон.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Аналізуючи дані, у звіті зазначається, що: «Професії, найменш схильні до впливу штучного інтелекту, часто входять до одних і тих самих сфер, включаючи більше ручної роботи, яка є технічно складною, роботи у непередбачуваних умовах і з нижчою оплатою праці (зменшуючи стимул до автоматизувати) — за винятком спортсменів».

«Оцінка впливу базується на кількох припущеннях, включаючи здібності, які вважаються важливими для роботи в певний момент часу, тому рейтинги слід інтерпретувати з обережністю, однак очікується, що проблеми, виділені в аналізі, залишаться».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *