Військово-лікарська комісія дозволяє обмін документами онлайн для учасників

Військово-лікарська комісія дозволяє обмін документами онлайн для учасників

Відтепер медичні заклади можуть обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії для захисниць і захисників.

Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ та громадськими організаціями розробило зміни до законодавства, які дали змогу спростити процес ВЛК для військовослужбовців. Раніше бійці навіть з важкими пораненнями змушені були годинами стояти в чергах, збирати десятки документів і їздити в різні міста України, щоб пройти військово-лікарську комісію. Наприклад, після рішення ВЛК військовим потрібно було особисто возити документи про відпустку або непридатність за станом здоровʼя до військової частини. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Тепер заклад охорони здоров’я зможе самостійно направити туди документи онлайн. А після опрацювання військова частина надішле їх безпосередньо до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Бійцю залишиться лише з’явитися в ТЦК за місцем проживання або відпустки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Електронну систему документообігу вже розгорнуто в більшості військових частин, територіальних центрів комплектування, військових госпіталів і цивільних закладів охорони здоров’я, де захисники проходять ВЛК. Тож вони зможуть отримати онлайн:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інформування про військовослужбовців на стаціонарному лікуванні.

Крім того, можна отримати додаткові документи, необхідні для висновку ВЛК з військової частини. Для цього достатньо лише відправити електронний запит до електронної системи.

Якщо вам відмовляють у наданні послуги або установа, до якої звернулися, не має системи електронного документообігу, звертайтеся на гарячу лінію МОЗ — 0 800 60 20 19 або Міноборони — 0 800 500 442.

Нагадаємо, у серпні Уряд затвердив порядок електронного документообігу між установами, які взаємодіють з військовослужбовцями в межах ВЛК.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *