За інформацією Мінфіну, Україна отримає від Європейського Союзу 1,9 млрд євро найближчим часом

За інформацією Мінфіну, Україна отримає від Європейського Союзу 1,9 млрд євро найближчим часом

Міністерство фінансів констатує, що Рада Євросоюзу з економічних та фінансових питань схвалила План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

“Таким чином, процедура для запуску прямої бюджетної підтримки в межах першого компоненту Ukraine Facility майже завершена. Найближчим часом Україна отримає 1,9 млрд євро безумовного фінансування. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «FINBALANCE».

Решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у Плані України. Очікується, що загалом фінансова допомога від ЄС у 2024 році сягне 16 млрд євро, із яких 3 млрд євро – гранти”, – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Нагадаємо, що у березні-квітні до державного бюджету вже надійшло два транші перехідного фінансування обсягом 6 млрд євро.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як констатують у Мінфіні, План України розроблявся за стандартами та вимогами ЄС в постійних консультаціях з Єврокомісією. Значна частина передбачених реформ узгоджується з іншими програмами підтримки МВФ, Світового банку, а також євроінтеграційними завданнями тощо.

Міністерство фінансів відповідальне за три напрями Плану: управління державними фінансами, боротьбу з відмиванням грошей і фінансові ринки. Мінфін також є співвиконавцем у розділах управління державними активами, людський капітал, бізнес-середовище, децентралізація та регіональна політика, транспорт, агропродовольчий сектор, управління критично важливими матеріалами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *