Законопроект о законодательной инициативе народа признали конституционным

Конституционный суд Украины признал законопроект о законодательной инициативе народа соответствующим нормам Конституции.

Об этом говорится в заключении КС относительно законопроекта № 1015 о внесении изменений в статью 93 Конституции Украины (о законодательной инициативе народа).

«Конституционный суд считает, что юридических оснований для признания законопроекта таким, что не соответствует требованиям части первой статьи 157 Конституции Украины, нет», — говорится в заявлении суда.

Согласно заключению суда, законопроект также соответствует требованиям статьи 158 Конституции.

В то же время, по мнению КС, внесение изменений в Конституцию может при определенных условиях привести к ограничению прав и свобод человека и гражданина.

«Положение «право законодательной инициативы в Верховной Раде Украины принадлежит народу» нуждается в конкретизации исходя из того, что в Конституции Украины понятие «народ» применен в значении «украинский народ — граждане Украины всех национальностей», — отметили в суде.

Напомним, президент Владимир Зеленский предложил закрепить за народом право законодательной инициативы.

Статью 93 Конституции предлагается выложить в новой редакции: «Право законодательной инициативы в Верховной Раде Украины принадлежит народу, президенту Украины, Кабинету министров Украины, народным депутатам Украины и реализуется ими в случаях и порядке, определенных Конституцией Украины и законами Украины».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. світло
    світло says:

    Конституційний ЗАКОЛОТ «слуг народу».
    або
    «Українська нація» ПОЗБАВЛЕНА «українським народом» влади.

    Відповідно до українського законодавства існують ДВА самостійних юридичних визначення «населения», окупованої олігархами, обмоскаленими нацменами та москалями, України.
    1. «український народ – громадяни України всіх національностей» (преамбула Конституції України).
    2. «українська нація» (преамбула та ст.11 Конституції України).
    Всі, хто має громадянство України юридично відносяться законом до «українського народу» – це сукупність обмоскалених по самі гланди ино-СРАНЫМ вонючим «великим и могучим» «русского размера» більшовиків: реги-аналов, укропов, вышыВАТНИКОВ, лугандонов – НОСІЇВ духа антихриста, «що НЕ сповідує Ісуса Христа» під час обрядових богослужінь (1Ін. 4:3), та україномовних меншовиків – НОСІЇВ Духа Божого, «що сповідує Ісуса Христа» під час сакральних Богослужінь, 1Ін. 4:2.
    ОЧЕВИДНО, що до української (україномовної) Нації, московські шлюхи та московські 3,14-рассы, що співають московським (двоголовим) ПЕТУХОМ на шершавом «великом и могучем» «русского размера» московского ё..ря, НЕ належать.
    Отже, відповідно до Конституції, окупованої олігархами, обмоскаленими нацменами та москалями, України, українське (пост)колоніальне суспільство РОЗКОЛОТЕ на язичників божества московського та на україномовних громадян будь-якої національности, через що війна з москалями в Україні і сталася.
    Адже, ніхто НЕ може заперечити той факт, що саме обмоскалені ГРОМАДЯНИ України – саме БІЛЬША частина «українського НАРОДУ» зазивала та ПРОДОВЖУЄ зазивати язиком антихриста прийти антихристові (2Ін. 1:7), та безпосередньо РЕАЛІЗУВАЛА окупацію москалями 100% об оскалених реги-аналов: Криму та Донбасу.
    «У любой беды своё названье и оскал, кроме той, когда дурак войну к себе позвал, кроме той, когда хотят в объятия “совка”, с диким криком умоляя: “Путин, введи войска!”» https://www.youtube.com/watch?v=VEtwo39_B2w
    Ніхто НЕ може заперечити той факт, що чергова русько-московська війна ведеться між біснуватими язичниками (одного Московського патріархату, Як. 2:19) – між громадянами України – між представниками «українського НАРОДУ» з обох сторін фронту, щоб НЕ було Української Мови-Духа Божого в Україні, 1Ін. 4:2.
    Ніхто НЕ може заперечити той факт, що НЕМА війни між україномовними будь-якої національности – НЕМА війни між представниками української Нації.
    Але, всупереч здоровому глуздові, всупереч вічному національному ЖИТТЮ, всупереч територіальній цілісности УНІТАРНОЇ України та миру з Богом – з Українською Мовою (Ін. 4:24, 1Ін. 4:2, 1Тим. 3:8), відповідно до ч.ч.2 та 3 ст.5 КУ: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є (обмоскалені дураки) народ», а НЕ українська Нація – НЕ україномовні.
    Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно (обмоскаленим дуракам) народові (а НЕ українській Нації)…».
    Саме тому, 14.11.2019. КС окупованої України визнав законопроект, що був внесений колаборантом зеленсским 29.08.2019., про законодавчу ініціативу (обмоскалених дураков) народу конституційним.
    КСУ визнав, що законопроєкт №1015 про внесення змін до ст.93 КУ (щодо законодавчої ініціативи «криворожско-донецкого» быдла) відповідає вимогам ст.ст.157 та 158 КСУ. Там зазначили, що запропоновані законопроєктом зміни за певних умов можуть призвести до обмеження прав та свобод людини і громадянина. «Конституційний Суд України як ЗАСТЕРЕЖЕННЯ констатує, що запропоноване законопроєктом положення “право законодавчої ініціативи у Верховній Раді належить народу” потребує КОНКРЕТИЗАЦІЇ, виходячи з того, що в Конституції України поняття “народ” застосовано у значенні “український народ – громадяни України всіх національностей”».
    (Про ЮРИДИЧНЕ існування та ПРАВА «української Нації» ніхто із суддів навіть і НЕ згадує!!!)
    У суді підкреслили, що, відповідно до ч.2 ст.5 Конституції України, народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні, тому його не може бути визначено як суб’єкт законодавчої ініціативи без установлення в Конституції КІЛЬКОСТИ громадян України, які мають право голосу, для здійснення законодавчої ініціативи.
    Ст. 93 Конституції передбачає, що право подавати законопроєкти до Верховної Ради належить президенту, народним депутатам та Кабінету Міністрів. Законопроєкт про внесення змін до Основного закону має набрати 226 голосів, потім – дістати позитивний висновок Конституційного Суду. Тільки тоді відбувається його остаточне затвердження, для якого потрібно 300 голосів народних депутатів.
    Ось чому, Перший віце-спікер Верховної зРади Руслан Стефанчук заявив поспіхом 15.11.2019., що парламентська фракція «Слуга (многонационального) НАРОДУ» (ч.1 ст.3 КРФ) загалом підготувала 465 (!!!!!!!!!!) ПОПРАВОК до Конституції.

    Тобто, ЗЕлупа путина планує та публічно АНОНСУЄ здійснити Конституційний ЗАКОЛОТ.

    Спостерігаємо якесь загальне безумство законодавчої, виконавчої та судової олігархічних систем обмоскалених нацменів і хохлів.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *