Зеленський підписав указ про виділення понад 21% ВВП на оборону країни

Зеленський підписав указ про виділення понад 21% ВВП на оборону країни

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо виділення з держбюджету на оборону понад 21% ВВП. Указ опубліковано на сайті президента України.

Згідно з документом, РНБО ухвалила рішення, щоб уряд передбачив при доопрацюванні законопроєкту про держбюджет на 2024 рік загальний фінансовий ресурс на оборону не менше 21,6% ВВП. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

При цьому на фінансування потреб сектору безпеки та оборони України Кабмін має передбачити витрати не менше ніж 1,69 трлн грн.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Раніше уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в 1 трлн 560 млрд гривень та видатками загального фонду в 3 трлн 108 млрд гривень. Більша частина всіх ресурсів бюджету буде направлена на забезпечення оборони та безпеки України – 1 трлн 685 млрд гривень. Ця сума на 113 млрд гривень більша, ніж цього року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *