Зустріч з представниками ООН: Генпрокурор обговорив перспективи подальшої співпраці в Україні

Зустріч з представниками ООН: Генпрокурор обговорив перспективи подальшої співпраці в Україні

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та заступницею голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Ноель Калхун. Обговорили подальший розвиток співпраці.

“Серед наших пріоритетів – посилення захисту вразливих груп населення та розбудова інституційної спроможності органів прокуратури”, – зауважив Андрій Костін. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Зустріч з представниками ООН: Генпрокурор обговорив перспективи подальшої співпраці в Україні

Він окремо подякував за допомогу в імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, зокрема у відкритті спеціалізованих центрів «Барнахус» та старті пілотного проєкту щодо створення та наповнення реєстру психологів, які працюватимуть з дітьми в рамках кримінальних проваджень.

“Ми також високо цінуємо роботу Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні щодо документування воєнних злочинів росії”, – зазначив Генпрокурор.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Андрій Костін озвучив сподівання на розширення партнерства у низці важливих сфер, зокрема щодо повернення та подальшої реабілітації й адаптації примусово переміщених українських дітей, звільнення утримуваних в рф та на окупованих територіях українських цивільних, а також щодо забезпечення відповідальності за ці та інші злочини агресора.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *