Гелетей, топ-суддя та інші вельможі живуть у не дуже законному котеджному містечку в Конча-Заспі

На місці колишнього дитячого табору в Конча-Заспі під виглядом реконструкції збудували півсотні будинків, власниками котрих зокрема виявилися екс-міністр оборони, суддя ВГСУ, дочка екс-прокурора Києва, народний депутат і ще низка цікавих людей.

Про це у сюжеті Лесі Іванової у телепрограмі «Наші гроші».

15 років тому на цьому місці був дитячий оздоровчий табір заводу ВАТ «Київгума». Завод табір продав, новий власником стало підприємство з аналогічною до заводу назвою – ЗАТ «Київгума» бізнесмена Сергія Шевченка. Ця фірма вже і провела реконструкцію табору таким чином, що офіційно тут з’явилась «нежитлова нерухомість». На повірку це виявилось закритим котеджним містечком, у якому мають житло:

– Валерій Гелетей (будинок площею 653 кв м), очільник Управління держохорони, екс-міністр оборони.

Право власності на цей будинок Гелетей посвідчував через судовий позов у 2012 р., коли вже не був на державній службі, а працював Віце-Президентом «Авант-Банку», пов’язаного з колишнім генпрокурором Віталієм Яремою. Однак згідно з матеріалами справи будинок Гелетей побудував власним коштом у 2008-2009 р.р., коли перший раз очолював Управління державної охорони.

– Дар’я Черновська (будинок з окремим, приватним озером), дочка екс-прокурора Києва Анатолія Мельника (на фото).

Чоловік Дар’ї, Ігор Черновський теж прокурор, працює у Печерській прокуратурі столиці. В його останній декларації за 2014 р. Зазначено 60 тис грн. річного доходу, ніякої нерухомості і ні копійки на рахунках. У Печерській прокуратурі він щонайменше з 2012 р., а до того Ігор Черновський був оформлений як ФОП, займався «забезпеченням фізичного комфорту». У його родини в Чернівцях – вже 10 років будівельний бізнес (ПП «Єврофасадбуд» належить батькові прокурора, Василю Черновському).

– Неля Трунова (360 кв м), дружина В’ячеслава Трунова, колишнього заступника Анатолія Мельника по прокуратурі м.Києва, пізніше Дніпровського екологічного прокурора та прокурора Одеської області.

– Галина Фаринник (550 кв м), дружина колишнього очільника Головного слідчого управління МВС Василя Фаринника.

– Олена Шелудченко й Ольга Троян (два будинки по 580 кв м), відповідно дружина й дочка екс-глави НАК «Нафтогаз» Володимира Шелудченка.

– Олег Рафальський (530 кв м), син Олега Рафальського, екс-заступника глави Адміністрації Президена Сергія Льовочкіна

– Наталя Запорожан (580 кв м), дружина ректора Одеської медичної академії Валерія Запорожана.

– Арсен Демченко, власник ТОВ «НПВ «Енергогазпром». Ця фірма поставила «Укртарнсгазу» обладнання за 27 млн грн. – у 14 разів дорожче від ціни виробника. За ту справу була порушена карна справа. Батько бізнесмена Микола Демченко очолював управління енергетики «Укртрансгазу».

– Сергій Лабазюк (купив будинок площею 650 кв м за 2.3 млн грн.), народний депутат. Його родинна фірма ПП «Аграрна компанія 2004» за останні роки натендерила понад 300 млн грн. на ремонт доріг у рідній депутату Хмельницькій області.

– Ірина Кондратова (593 кв м), суддя Вищого господарського суду. Її батько Дмитро Притика 15 років очолював цей самий Вищий госпсуд. Каже, що будинок придбала за кошти від продажу частки в бізнесі, котрий мала ще до того, як стати суддею.

Наразі «Київгума» проходить ліквідацію. Ліквідатор фірми просуває в Київраді проект за яким вид використання земельної ділянки має бути змінений і на ній мають дозволити будівництво, експлуатацію та обслуговування таких об’єктів рекреаційного призначення як «дачі».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *