Прем`єр Ісладії пішов у відставку через офшорний скандал

Прем`єр-міністр Ісландії Сігмюндюр Гюннлейгссон пішов у відставку після звинувачень у тому, що він приховував кошти в офшорній компанії.

Раніше у так званих ‘панамських документах’ з`явилася інформація про те, що політик і його дружина є власниками офшорної компанії Wintris.

Напередодні біля будівлі ісландського парламенту пройшла масштабна акція протесту з вимогою відставки прем`єра, а опозиція пригрозила вотумом недовіри уряду.

Президент Ісландії Олафур Рагнар Грімссон у вівторок, 5 квітня, відмовив Сігмюндюру Гюннлейгссону у негайному розпуску парламенту країни на тлі офшорного скандалу. За словами глави держави, йому необхідно порадитися з найбільшими партіями парламенту перш ніж приймати рішення.

Раніше прем`єр-міністр заявив про бажання розпустити парламент та призначити нові вибори, якщо він втратить підтримку партнерів по коаліції. ‘Я сказав лідеру Партії незалежності, що якщо парламентарі від цієї партії вважають, що не можуть підтримувати уряд у виконанні спільних завдань, я б розпустив парламент і призначив вибори’, – написав Гюннлейгссон на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

ВВС, DW

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *