78% українців вважають, що місцева влада має вирішувати проблеми людей з інвалідністю: результати опитування

78% українців вважають, що місцева влада має вирішувати проблеми людей з інвалідністю: результати опитування

Ще 41% вважає, що це справа рук центральної влади. Результати опитування соціологічної групи “Рейтинг” показали, що респонденти з інвалідністю часто зазначали, що головна їхня потреба – бути видимими, прийнятими та нормалізованими суспільством.

У повідомленні групи сказано, що вони хочуть бути суб’єктами змін в цьому напрямку, а тому готові комунікувати свої проблеми, долучатися до покращення публічного простору, роблячи його доступним та справедливим. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня».

Ці люди, продовжують у “Рейтингу”, прагнуть, щоб суспільство змінювало свою думку про них. Тож вони бачать в цьому процесі й частину власної відповідальності.

78% українців вважають, що місцева влада має вирішувати проблеми людей з інвалідністю: результати опитування

“Головне питання, з огляду на вищезазначене: хто має займатись вирішенням питань людей з інвалідністю? Безпосередньо люди з інвалідністю частіше покладають відповідальність на вирішення власних питань на себе. Натомість більшість опитаних громадян вважають, що цим має займатися місцева або центральна влада (78% і 41%)”, – повідомляє “Рейтинг”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Група “Рейтинг” проводила це опитування з 28 серпня по 1 вересня цього року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Участь у ньому взяли 2000 респондентів. Це українці віком від 18 років з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент дослідження був відсутній український мобільний зв’язок.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *