Чи планує Смирнов вступити до армії, щоб уникнути правової відповідальності

Чи планує Смирнов вступити до армії, щоб уникнути правової відповідальності

Ексзаступник глави Офісу Президента Андрій Смирнов сьогодні оновив облікові дані та розпочав проходження медичного огляду у ВЛК в Оболонському РТЦК та СП м.Києва. Про це повідомили в адвокатському об’єднанні А.Смирнова.

В АО послалися на те, що після звільнення з ОПУ в А.Смирнова закінчилася броня від проходження служби у ЗСУ, і він розглядає можливість піти в армію, враховуючи його досвід та спеціальність. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Видання звернулося до Оболонського РТЦК для підтвердження цієї інформації та проінформує про це читачів.

Як повідомляв «ЗіБ», минулого тижня Президент звільнив О.Смирнова з посади заступника глави Офісу Президента. Хоча причини звільнення в документі не вказані, джерела повідомляють, що А.Смирнова звільнено за корупцію, і найближчим часом буде притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне збагачення та взаємодію зі спецслужбами РФ, встановлену ним під час відвідування Росії у 2014—2017 рр., коли він захищав колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, засудженого за серію умисних убивств.

Нагадаємо, у грудні 2023 року НАБУ провело обшук у рідного брата А.Смирнова у справі про його незаконне збагачення. Під час обшуку було виявлено розписки між Смирновим та Астіоном про фіктивну позику на купівлю квартири у центрі Львова, яку показав у своєму розслідуванні Михайло Ткач. За даними видання, цю квартиру А.Смирнов отримав у вигляді хабара за одне із рішень Верховного Суду.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також А.Смирнов та В.Астіон фігурують на скандальному фото, де, будучи чиновником Офісу Президента, літав чартерним рейсом разом із відомим підсанкційним контрабандистом Олександром Черепинським.

За наявними даними, НАБУ готує кілька підозр А.Смирнову, пов’язаних із приховуванням активів від декларування та незаконним збагаченням.

Крім того, А.Смирнов здійснював захист осіб, підозрюваних у створенні терористичної організації «ЛНР». Також свідченнями скандального судді Миколи Чауса встановлено, що саме А.Смирнов допомагав йому виїхати з України після того, як НАБУ затримало його з хабарем, захованим на городі. А.Смирнов був його адвокатом і звертався до влади Молдови про надання М.Чаусу притулку.

Як відомо, А.Смирнов вважається інформатором «УП», «НВ», а також Юрія Бутусова, Віталія Шабуніна та інших.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *