DeepState повідомляє: російські війська прорвались у Часів Яр

DeepState повідомляє: російські війська прорвались у Часів Яр

Російські окупаційні війська просунулися в Часовому Яру Донецької області. Про це повідомив проєкт DeepState в ніч проти 22 травня.

“Ворог просунувся в Часовому Яру, біля Сокола, Нетайлового та Соловйового. Лінія зіткнення у Кліщіївці уточнюється”, – йдеться в повідомленні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Судячи з карти DeepState, агресор зайняв східну околицю мікрорайону Канал і просунувся вздовж вулиці Зелена – це ділянка біля адмінмежі міста.

DeepState повідомляє: російські війська прорвались у Часів Яр

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росія скористалася операцією на півночі Харківщини, щоб активізувати наступ на Часів Яр.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У звіті від 21 травня Інститут зазначає, що темпи просування армії РФ на напрямку Вовчанська та Липців сповільнилися після перших днів швидкого тактичного просування. Активність агресора із захоплення Часового Яру навпаки лише посилилася, йдеться у звіті.

На думку аналітиків, це свідчить про те, що головною метою російського наступу на півночі Харківської області було відволікти ЗСУ від театру бойових дій на Донбасі.

Крім того, ISW повідомив про просування армії РФ у південній та центральній частинах Кліщіївки, селі на південний схід від Часового Яру. Раніше російські джерела заявляли про повну окупацію населеного пункту, але аналітики не бачать тому підтвердження. За даними Інституту, українські військові все ще контролюють панівну висоту тут.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *