Деталі змін у правилах мобілізації в Україні

Деталі змін у правилах мобілізації в Україні

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який вносить зміни до порядку проведення мобілізації в Україні.

У законопроєкті пропонується виключити із закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» згадку про держслужбовців та нардепів у частині відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

За словами ініціаторів законопроєкту, відповідно до статті 65 Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

«Проте, відповідно до чинних законодавчих актів окремі громадяни України не беруть участі у захисті країни від російської агресії. Зокрема, окремим громадянам України, які відповідно до закону є військовозобов’язаними, законом передбачено виключення від загальної мобілізації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В тому числі, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування. Це створює несправедливе ставлення для виконання конституційних обов’язків всіма громадянами України», — йдеться в пояснювальній записці.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *