ЄСПЛ: Незалежний суд - головна біль демократичних країн

ЄСПЛ: Незалежний суд – головна біль демократичних країн

У справі Дрозд проти Польщі Суд постановив, що мало місце порушення свободи слова.

Справа стосувалася заборони заявникам на в’їзд до Сейму (нижня палата парламенту Польщі) терміном на один рік. Їм заборонили розміщувати плакат із написом “Захистимо незалежні суди” на території Сейму під час протесту проти запланованих урядом реформ судової системи.

Суд дійшов висновку, що слід проводити відмінність між цим інцидентом, який стався за межами будівлі Сейму, та інцидентами всередині, які безпосередньо заважали впорядкованому проведенню парламентських дебатів. Він також встановив, що заборона була дана без будь-яких процесуальних гарантій. Заявники просто отримали листи від глави служби безпеки парламенту, які інформували їх про те, що вони заборонені, без будь-якої чіткої процедури оскарження цього заходу.

прес-реліз ЄСПЛ

В усіх країнах намагаються боротись з незалежністю судів. Але в Україні, дуже схоже, що перемогли. Тому однією з найголовніших завдань, окрім перемоги над рф та звільнення України від російських загарбників, є, на мою думку, відбудова саме незалежного суду.

І в цій справі, міжнародні експерти та їх країни, як раз продемонстрували зворотнє. Тому їх участь в судовій реформі тільки шкодить Україні та побудові незалежного суду.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *