Конфлікт у НАБУ може призвести до руйнування антикорупційної системи — адвокат

Конфлікт у НАБУ може призвести до руйнування антикорупційної системи — адвокат

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало моніторинг та контроль щодо можливого порушення директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) антикорупційного законодавства, бо йде самознищення антикорупційних органів.

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ростислав Кравець.

«Конфлікт в НАБУ свідчить, що антикорупційні органи самі себе знищують. Їх зробили настільки незалежними, що від них нічого не залежить і вони вирішили бути вище закону. Плюс втручання громадських активістів, які фінансуються іноземцями мають вплив на антикорупційні органи. Тому СБУ потрібно звернути на це увагу та вирішити питання, щодо втручання у внутрішні справи України через професійних громадських активістів», — каже адвокат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «i-ua.tv».

Він нагадав, що відповідно норм Кримінального кодексу, що втручання у діяльність державних органів та намагання змінити управління державою, тобто отримання повного доступу до держтаємниці та приватних переписок. Тому цей конфлікт рано чи пізно повинен був виникнути у будь-якому вигляді. Адже до нього призвела відсутність контролю над органами, які були штучно створені іноземцями”, — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що перший заступник директора НАБУ Гізо Углава тепер має статус викривача та імунітет від звільнення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Раніше він подав до НАЗК заяву про наявність у свого безпосереднього начальника — директора НАБУ Семена Кривоноса — реального конфлікту інтересів щодо свого першого зама.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *