Органи боротьби з корупцією мають труднощі зафіксувати тиск на суддів протягом року

Органи боротьби з корупцією мають труднощі зафіксувати тиск на суддів протягом року

Органи досудового розслідування майже рік не можуть допитати особу за фактом тиску на суддів. Унаслідок такої бездіяльності на сайті ГО, яку він очолює, тепер лунають погрози в бік і членів ВРП.

Про такий розвиток подій повідомив колег член ВРП Олег Кандзюба, доповідаючи повідомлення колеги про втручання в його діяльність як члена ВРП, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Він нагадав, що наприкінці червня цього року Рада вже ухвалювала рішення стосовно діяльності ГО «Україна проти свавілля чиновників». Зокрема, на той момент надійшло 12 повідомлень від суддів, за результатами перевірки яких ВРП прийняла 8 рішень-реагувань.

Як повідомляв «ЗіБ», тоді ВРП звернулася до Міністерства юстиції з пропозицією розглянути питання щодо проведення перевірки діяльності цієї організації. Крім того, Офіс Генерального прокурора закликали вжити передбачених законом заходів для швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень за повідомленнями суддів про втручання в їхню діяльність я з боку ГО.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також від Департаменту кіберполіції також очікували вжиття заходів, передбачених законом «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України». А адміністрацію відеохостингу YouTube закликали заблокувати контенту, розміщений на каналі «Україна проти свавілля чиновників» через порушення правил спільноти або умов використання.

Утім уже після цього на сайті ГО та відповідному YouTube-каналі було розміщено матеріали під назвою «Сасевич О.М., Мельник О.П. і Усик Г.І. знищують волонтерів». Як зауважив Олександр Сасевич, у відеоролику містяться прямі заклики автора до розправи на членом ВРП. Крім того, наводяться доволі грубі, а то й нецензурні епітети щодо членів Ради.

Однак, як повідомив О.Кандзюба, із відповідей правоохоронних органів слідує, що слідчі в інших кримінальних провадженням за фактом втручання в діяльність суддів дотепер не допитали засновника цієї ГО. Мовляв, він неодноразово не з’являвся на допит.

Тож тепер ВРП запитала в ОГП не лише інформацію про стан досудового розслідування у низці кримінальних проваджень за повідомленнями суддів та члена ВРП, а й звернулася із проханням «вивчити ефективність досудового розслідування» у цих кримінальних провадженнях та, у разі можливості, — взяти їх на контроль.

До речі, якщо минулого разу лише один член ВРП був проти такого реагування на дії ГО, то тепер кількість голосів «проти» подвоїлася.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *