ОТП Банк після обвинувачень НАЗК заявляє про виконання всіх зобов'язань

ОТП Банк після обвинувачень НАЗК заявляє про виконання всіх зобов’язань

ОТП Банк після обвинувачень НАЗК заявляє про виконання всіх зобов’язань, скорочення OTP Group у РФ під час блокування процедури продажу.

ОТП Банк (Київ) продовжує виконувати всі зобов’язання, проводити платежі та видавати нові кредити, ідеться в заяві правління банку, поширеній після повідомлення Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) 4 травня про занесення материнського угорського OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BIN».

“Також інформуємо вас, що OTP Group кардинально зменшила свою присутність на ринку за 2022 рік: частка ринку знизилася до 0,17%; кредитування юридичних осіб було зупинено; корпоративний кредитний портфель зменшено на 75%”, – зазначає українська “дочка”.

Вона повідомила, що OTP Group неодноразово заявляла про пошук можливостей виходу із ринку, зокрема із залученням консультантів Rothschild Martin Maurel, і процедуру продажу заблоковано юридично.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Інформація про визнання незаконних утворень “Л/ДНР”, як і про надання пільгових кредитів військовослужбовцю ру (так в оригіналі), – не відповідає дійсності!” – зазначається в заяві.

Згідно з нею, визнаний Нацбанком системно-важливим ОТП Банк завжди керується нормами українського та міжнародного права, провадить відповідальний бізнес, націлений на розвиток української економіки.

“Менеджмент OTP Group постійно публічно висловлює підтримку Україні. Менеджмент ОТП Банку в Україні кардинально засуджує війну…”, – йдеться також у заяві. Також акцентовано на виділенні понад 100 млн грн армії та на благодійну допомогу ОТП Банком і ОТП Лізингом і купівлю банків ОВДП на суму понад 5,5 млрд грн.

НАЗК напередодні внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни, пояснивши своє рішення позицією керівництва банку продовжувати діяльність у Росії та фактичне визнання так званих “Л/ДНР”.

За даними НАЗК, OTP входить до 50 найбільших банків Росії, обслуговуючи понад 2,2 млн клієнтів у понад 1850 населених пунктах, а за низкою напрямів входить до лідерів російського ринку: посідає 2 місце на ринку POS-кредитування (надання кредитів у пунктах продажу товарів) із часткою цього ринку 15,3% і 8 місце на ринку кредитних карток.

“Таким чином, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму”, – заявило НАЗК.

Агентство нагадало, що OTP Bank є вже 24 компанією, яку воно внесло до переліку міжнародних спонсорів війни. За його даними, внесення до цього списку є дієвим репутаційним інструментом, оскільки такі компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб та організацій із підвищеним ризиком і використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

З фінансових установ у цьому списку 24 компаній також Raiffeisen Bank International.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Водночас Нацбанк України раніше назвав перелік міжнародних спонсорів війни іміджевим проєктом НАЗК, метою якого є тиск на міжнародні компанії задля пришвидшення їхнього виходу з російського ринку, та заявив, що не запроваджуватиме жодних санкцій щодо банків, занесених до цього переліку. НБУ нагадав, що рішення про санкції в Україні ухвалює РНБО і вони вводяться в дію указом президента.

ОТП Банк, згідно з даними НБУ, за розміром активів (97,86 млрд грн) на 1 березня посідав 8 місце серед 65 українських банків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *