Перестрахові гіганти Європи збільшили свої прибутки вдвічі у 2023 році

Перестрахові гіганти Європи збільшили свої прибутки вдвічі у 2023 році

Аналітики Moody’s повідомляють, що чотири найбільші європейські перестраховики — Munich Re, Swiss Re, Hannover Re та SCOR — досягли сукупного прибутку в 10,2 мільярда євро у 2023 році, що більш ніж удвічі перевищує їхній прибуток у 2022 році завдяки вищим цінам і покращенню повернення інвестицій.

Перестраховики продемонстрували позитивні результати – незважаючи на велику кількість природних катаклізмів у світі в 2023 році, компаніям вдалося зменшити свій ризик, встановивши вищі ліміти перестрахового покриття. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

Вони також виграли від нещодавнього значного підвищення тарифів на ринку. Перестраховики також зміцнили свої резерви для підвищення фінансової стабільності на випадок несподіваних збитків.

Аналітики прогнозують, що ціни на перестрахування майна та від нещасних випадків (P&C), ймовірно, досягли піку в 2023 році, причому у січні 2024 року спостерігалося повільне зростання порівняно з попереднім роком. Незважаючи на це, перестраховики зберігали вигідні умови договорів та залишалися вибірковими в андерайтингу, що призвело до помірного зростання премії.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Moody’s стверджує, що в 2023 році чотири найбільші європейські перестраховики виграли від диверсифікації. Це було очевидно, оскільки вони досягли кращих показників за всіма видами ризиків. Вони також повідомили про значний прибуток у спеціалізованих і комерційних напрямках, причому Munich Re отримала додаткові прибутки від основного страхового бізнесу.

Рейтингове агентство вважає, що перестрахові компанії досягли вищих прибутків від інвестицій завдяки вищим відсотковим ставкам і сприятливій кон’юнктурі фінансового ринку, що сприяло збільшенню їхніх доходів.

Крім того, компанії можуть похвалитися значними розмірами капіталу, які підкріплені нормативними показниками платоспроможності. Незважаючи на те, що вони виплачували дивіденди та, у деяких випадках, викуповували акції, Moodey’s підкреслює, що їхні профілі ризику в основному не змінилися, що відображає стабільний інтерес групи до андеррайтингу та інвестиційного ризику.

Більшість з перестраховиків взяли на себе зобов’язання щодо прогресивної дивідендної політики, що обмежує їхню гнучкість щодо зменшення виплат акціонерам.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *