Підполковника податкової міліції за хабар засудили до 6 років в’язниці

Суд визнав винуватим в отриманні хабара екс-начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління Головного управління ДФС у Полтавській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 21 грудня.

У 2017 році ДФС розслідувалась справа щодо незаконного виробництва і збуту алкоголю. Під час обшуків вилучено 32 тис. грн, 3100 доларів, документи, лікеро-горілчану продукцію, а також автомобіль.

У подальшому співробітник ДФС повідомив особі, в якої був обшук, що за винагороду може посприяти у поверненні тимчасово вилученого майна та вирішити питання щодо непритягнення до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Під час зустрічі податківець набрав на мобільному цифрову комбінацію «2 500», зазначивши, що це сума в доларах. У вересні 2017 працівник ДФС віддав чоловікові вилучені гроші, але на $2500 менше. А власник написав розписку на всю суму.

В суді обвинувачений вину не визнав, заявив, що справа надумана і сфабрикована.

Заявник на допиті стверджував, що працівник ДФС говорив, що аби владнати кримінальне провадження потрібно знайти людину, яка візьме на себе відповідальність, скаже, що замовляла цей товар та складувала його, а крім того заплатити гроші, і в подальшому приїжджати на «обілечивание», тобто привозити кошти.

В судовому засіданні демонструвалися відеозаписи зустрічей, які повністю підтвердили показання заявника.

Суд призначив екс-податківцю 6 років позбавлення волі, з конфіскацією частини належного йому майна і позбавив звання підполковника податкової міліції.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 діб з моменту його проголошення. До того часу, як вирок набуде законної сили, до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *