Порушення процедур в САП: Князєв залишився на роботі без відсторонення

Порушення процедур в САП: Князєв залишився на роботі без відсторонення

Всеволод Князєв не був відсторонений від посади судді Верховного Суду. Отже, після виходу із СІЗО теоретично може повернутися на роботу. Такий висновок випливає з оприлюдненої інформації Вищої ради правосуддя.

Як повідомляв «ЗіБ», учора слідчий суддя Вищого антикорупційного суду зменшив суму застави для В. Князєва до 18,168 млн грн. Таку суму вже внесено, що уможливило його вихід із СІЗО. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Хоча, за словами адвокатів, він має намір пройти курс лікування, закон не забороняє В.Князєву вийти і на роботу до ВС. Адже, як зауважили у ВРП, Рада не наділена повноваженнями самостійно ініціювати питання про відсторонення судді від здійснення правосуддя.

Тож для цього потрібно, аби відповідне клопотання надійшло від компетентних органів. Тоді, запевнили в Раді, воно буде розглянуте у передбачені законом строки й ухвалене відповідне рішення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У ВРП нагадали, що 18.05.2023 вона задовольнила подання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та надала згоду на утримання В.Князєва під вартою. Але клопотання про тимчасове відсторонення його від здійснення правосуддя не надходило.

Як відомо, з посади Голови ВС В.Князєв був звільнений рішенням Пленуму ВС. Проте він залишився суддею ВС, оскільки не було й подання про його звільнення з посади в порядку накладання дисциплінарного стягнення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *