Росія планувала перемістити ракетний корабель "Серпухов" до Чорного моря

Росія планувала перемістити ракетний корабель “Серпухов” до Чорного моря

Андрій Юсов розповів, що “Серпухов” не брав участі у російсько-українській війні, але ворог хотів його перекинути до Чорного моря.

Ракетний корабель “Серпухов”, який напередодні вийшов з ладу через внутрішнє займання, розглядався росіянами для перекидання до Чорного моря. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.
Він підтвердив, що “Серпухов” не брав участі у російсько-українській війні, однак окупанти розглядали можливість його перекидання до Чорного моря. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

“Імовірно, враховуючи втрати Чорноморського флоту, він розглядався для перекидання на Чорне море”, – заявив представник української розвідки.

Після загоряння, пояснив Юсов, корабель залишається на плаву, однак сучасне технічне обладнання, яке було всередині “Серпухова”, повністю знищене вогнем.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Тому дійсно потрібен тривалий час, щоб його відновити”, – зазначив він.

ДОВІДКА

“Серпухов” до кінця 2016 року був у складі Чорноморського флоту, потім увійшов до складу Балтійського флоту РФ. Він обладнаний установкою вертикального пуску 3С14 на вісім крилатих ракет “Онікс”, у перспективі 3M22 “Циркон”, а також “Калібр”, що дозволяє завдавати ударів цими ракетами по наземних цілях на відстань до 1500 км.

Артилерійське озброєння корабля представлене однією 100 мм АУ А-190 “Універсал” і однією 30 мм автоматичною АУ АК-630М-2 “Дует” із двома шестиствольними гарматами, що обертаються. Судно також озброєне двома пусковими установками ЗУР 3М-47 “Гибка”, двома 14,5 мм і трьома 7,62 мм кулеметами.

У ГУР повідомили, що 7 квітня 2024 року на території військово-морської бази Росії у місті Балтійськ Калінінградської області внаслідок пожежі виведено з ладу ракетний корабель “Серпухов”.
Речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук заявив, що корабель буде важко відновити, оскільки “крім кабелів, металу та екіпажу, російського там мало”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *