У Чорному морі з'явився найшвидший морський дрон "Мамай": розповіли у службі СБУ

У Чорному морі з’явився найшвидший морський дрон “Мамай”: розповіли у службі СБУ

Окрім морського дрону “Sea Baby”, Служба безпеки України використовує для спецоперацій у Чорному морі ще один БПЛА – “Мамай”. Про це йдеться у сюжеті “1+1”.

Повідомляється, що “Мамай” – це найшвидший об’єкт у Чорному морі, він може розганятися до 110 км/год. У свою чергу “Sea Baby” – не тільки дрон-камікадзе, а й модульна платформа, на яку монтуються різні види озброєння, що дистанційно керується. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У Чорному морі з'явився найшвидший морський дрон "Мамай": розповіли у службі СБУ У Чорному морі з'явився найшвидший морський дрон "Мамай": розповіли у службі СБУ

“Ми фактично перевернули філософію, сам підхід у військово-морських операціях. Це виробництво знаходиться на території України на одному із підземних заводів”, – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначимо, що у жовтні 2022 року морські дрони СБУ атакували ворожі кораблі у Севастопольській бухті. Тоді отримали пошкодження чотири військові судна, серед яких фрегат “Адмірал Макаров”. А цього року дрони спецслужби уразили ракетоносії “Самум” і “Павєл Державін”, танкер “SIG”, десантний корабель “Оленегорскій гірник”, а ще завдали пошкодження великому військовому буксиру “Ніколай Муру” та новітньому розвідувально-гідрографічному кораблю “Владімір Козицький”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *