Штрафи понад 25 тисяч: як ТЦК стають великими юридичними компаніями, за словами адвоката

Штрафи понад 25 тисяч: як ТЦК стають великими юридичними компаніями, за словами адвоката

Штрафи за порушення правил військового обліку призведуть до колапсу судової системи. Крім того, всі ці кошти підуть на зарплати та премії чиновникам. Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Виходячи з логіки ці штрафи не потрібні. Адже всі штрафи будуть сплачуватися через суди, які фактично будуть паралізовані цими штрафами. Крім того, впевнений, що більшість штрафів буде виписано з грубим порушенням законодавства. І в подальшому ТЦК перетворяться на великі юридичні компанії. І замість того, щоб займатися військовим обліком та мобілізацією, вони будуть займатися юридичними спорами з громадянами України. Вважаю, що це повністю деструктивна позиція. Адже замість того, щоб підвищувати вмотивованість українців, щодо служби в ЗСУ, а також підвищувати якість виконання зобов’язань перед громадянами у разі їх загибелі, поранень та виплат щодо інших соціальних гарантій», — каже адвокат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «i-ua.tv».

На його думку, всі розмови про підвищення штрафів до 25500 грн за порушення правил військового обліку — це залякування громадян й тримання населення у жаху, щоб всі боялися. Крім того, всі ці кошти з кишень громадян підуть у бюджет на обґрунтовану зарплату та премії чиновникам.

«Тому намагатися воювати в судах з власними громадянами замість того, щоб їх мотивувати захищати країну, не кращий шлях для подолання кризи з мобілізації. Це все призведе до колапсу судової системи та ТЦК, які будуть займатися виключно тим, що виписувати штрафи», — резюмує адвокат.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, за словами голови підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності Комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Бакумова, профільний комітет максимально лібералізував законопроєкт, а штрафи фактично знижені в рази.

«Якщо порівняти, то уряд пропонував накладати адміністративне стягнення на громадян України в розмірі від 153 тисячі грн. до 204 тис. грн. В проекті, який підготував підкомітет і завтра буде рекомендувати Комітету, максимальний розмір адміністративного стягнення за адміністративне правопорушення, яке вчинено в особливий період — в період воєнного стану, буде складати 17 000 грн. — 25 500 грн», — акцентував він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *