США вводять нові санкції проти перевізників російської нафти: зупинити тих, хто допомагає Кремлю

США вводять нові санкції проти перевізників російської нафти: зупинити тих, хто допомагає Кремлю

Сполучені Штати запровадили санкції проти компанії-перевізника з Об’єднаних Арабських Еміратів Hennesea Holdings Limited, чий флот нараховує 18 кораблів. США звинувачують компанію в транспортуванні російської нафти, законтрактованої за ціною, що перевищує цінове обмеження, встановлене США та союзниками.

“Сьогоднішні дії ще раз показують, що будь-який порушник цінового обмеження зіткнеться із наслідками. Ніхто не має сумніватись, що наша коаліція віддана тому, щоб зупинити тих, хто допомагає Кремлю”, – заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Голос Америки».

Судно HS Atlantica, яке належить Hennesea Holdings Limited, минулого року потрапило під санкції США разом з суднами NS Champion, Viktor Bakaev за перевезення російської нафти за ціною, вищою, ніж встановлений ліміт міжнародної коаліції цінового ліміту.

“Спільно з нашими партнерами по коаліції, “Групою семи”, Європейським Союзом та Австралією, ми рішуче налаштовані зупинити ухиляння від санкцій, яке допомагає Росії фінансувати незаконну війну проти України”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Сполучені Штати входять до міжнародної коаліції країн (ЄС, “Групи семи”та Австралії), які запровадили граничну ціну на поставки російської нафти у відповідь на вторгнення Росії в Україну, встановивши ціновий ліміт у 60 доларів за барель. Механізм граничної ціни забороняє західним компаніям надавати морські послуги, включно з фінансуванням, страхуванням та доставкою нафти, проданої вище граничної межі.

В Міністерстві фінансів США нагадали, що союзники встановили цінове обмеження на російську нафту, щоб “забезпечити надійні поставки нафти та нафтопродуктів на світові ринки, а також одночасно зменшити надходження, які Російська Федерація отримує від нафтоторгівлі, після того, як розв’язана Росією війна проти України, призвела до зростання світових цін на енергоресурси”.

США неодноразово вводили санкції проти компаній, яких вони звинувачують в недотриманні режиму цінового обмеження.

Зокрема в грудні 2023 року під санкції США потрапила компанія SUN Ship Management, яка належить найбільшій судноплавній компанії Росії ПАТ “Совкомфлот”, понад 80% акцій якої є у державній власності РФ. Ця компанія, згідно з останніми даними бази Equasis, нa які посилається агенція Bloomberg, контролювала 24 судна.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *