У Високому суді Ірландії відкинули вплив Вікіпедії на результат розгляду

Судді Високого суду Ірландії вітали висновки дослідження, одним із авторів якого виступав суддя Річард Хемпфрі, про те, що, попри проведені раніше дослідження, дані «Вікіпедії» не впливають на ухвалення судових рішень в Ірландії.

Так, дослідники зі США та Ірландії стверджували, що публікація в інтернет-енциклопедії статті про Верховний суд призвела до 25% зростання посилань на його рішення у справах, які розбираються в ірландських судах, повідомляє видання Irish Legal News.

Крім того, із зазначеної статті випливало нібито наявність «текстових збігів» між розміщеними у «Вікіпедії» матеріалами та формулюваннями постанов судів Ірландії, тобто, на думку її авторів, судді не використовували енциклопедію лише як відправну точку для звернення до «авторитетніших джерел».

На момент публікації статті судді Високого суду з недовірою поставилися до її висновків, невірність яких і була встановлена ​​в результаті нового дослідження питання, проведеного суддею Хемпфрі та рядом діючих та колишніх помічників суддів.

Фундаментальною проблемою для вихідної статті, яка зводить нанівець її висновки, є як помилки в методології дослідження, так і помилкові висновки з отриманих результатів. Подібні безпідставні припущення, мабуть, просто плоди недостатнього знайомства з практичними процесами винесення судових постанов, цитує думку судді Хемпфрі Irish Legal News.

Ті, хто не з чуток знайомі з процесом ухвалення судових рішень, знають, що твердження про те, що при підготовці рішень судді нібито в якійсь значній мірі покладаються на Вікіпедію просто не відповідають дійсності, і в цьому відношенні я із задоволенням сприймаю докладний аналіз, що підтверджує абсолютну помилковість подібних тверджень, зазначив голова Високого суду Девід Барнівілл.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *