Ухилення від військової служби та незаконний перетин кордону: що очікує порушників

Ухилення від військової служби та незаконний перетин кордону: що очікує порушників

Адвокат Ростислав Кравець  розповів, яка відповідальність загрожує військовозобов’язаним громадянам, які незаконно виїхали за кордон.

Станом на сьогодні відповідальність за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними громадянами за підробленими документами, а саме закордонним паспортом, або у разі перетину поза офіційними пунктами пропуску карається виключно адміністративним штрафом. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «TCH».

Про це на своєму Youtube-каналі розповів адвокат Ростислав Кравець. Також він додав, що до відповідальності можна притягнути у тому разі, якщо не минув рік з моменту того, як людина перетнула кордон.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Всі прекрасно розуміють, що притягнути до відповідальності за перетин кордону у разі відсутності будь-якої заборони перетину кордону, а фактично створення штучних перешкод у перетині кордону, неможливо. Усі повинні знати, що в нас також існує Конституція України. Навіть якщо її захочуть змінити, всі ці зміни, які наразі будуть відбуватися під час війни і в такий спосіб, будуть незаконні. Закон не має зворотної сили у часі, якщо він погіршує становище особи”, – зазначив Кравець.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *