Україна проводить обговорення з ЄС щодо можливості повернення українців додому

Україна проводить обговорення з ЄС щодо можливості повернення українців додому

Україна веде переговори з офіційними особами ЄС щодо майбутніх міграційних правил блоку, щоб спробувати забезпечити повернення більшої кількості українців додому наступного року та підтримати економіку. Про це повідомляє Politico з посиланням на двох дипломатів ЄС, знайомих з цими переговорами.

У пошуках регулювання, яке б заохочувало українців повертатися, представники України проводять попередні обговорення, щоб визначити, як виглядатимуть правила ЄС після березня 2025 року – особливо якщо Євросоюз візьме на себе зобов’язання підтримувати українських біженців доти, доки триватиме війна. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Хоча Київ не звертався до Євросоюзу з офіційним проханням про сприяння поверненню біженців, дипломати ЄС зазначили, що з української сторони існує певний тиск щодо посилення майбутніх правил для повернення людей.

Один з дипломатів додав, що наразі це не є конкретним проханням від українського уряду, а скоріше дослідницьким. Обидва дипломати ЄС говорили на умовах анонімності.

Один з дипломатів ЄС очікує посилення тиску з боку Києва після ухвалення нового закону про мобілізацію. У четвер міністри з питань міграції Євросоюзу обговорюватимуть правила перебування українців у ЄС.

Якщо країни-члени вирішать дозволити українським біженцям залишатися в ЄС доти, доки триває війна, вони можуть доручити Єврокомісії створити нову систему захисту.

Чинна директива про тимчасовий захист, яка є правовою основою для захисту українців, вже двічі продовжувалася.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Речник Єврокомісії заявив, що “Європейський Союз готовий підтримувати Україну і всіх тих, хто рятується від російських бомб, стільки, скільки буде потрібно”.

До війни в Україні проживали понад 40 мільйонів українців, а нинішня чисельність населення, за оцінками, становить приблизно 35 мільйонів. ЄС попередив, що населення України може скоротитися до менш ніж 29 мільйонів протягом наступних 30 років.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *