ЄС виступив з гарною ініціативою щодо мит на товари з України

ЄС виступив з гарною ініціативою щодо мит на товари з України

У середу, 31 січня, Єврокомісія запропонувала ще на рік пролонгувати призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до Євросоюзу, водночас посиливши захист чутливої сільськогосподарської продукції. Про це повідомляють у Єврокомісії.

Підкреслюється, що офіційна пропозиція продовження призупинення обмежень робиться відповідно до зобов’язань ЄС підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Зазначені автономні торговельні заходи діють із червня 2022 року та є ключовим стовпом непохитної підтримки ЄС України та її економіки. Заходи сприяють полегшенню важкої ситуації, в якій опинилися українські виробники та експортери внаслідок неспровокованої та невиправданої агресивної війни з боку Росії.

Наголошується, що головною метою заходів є підтримка України, але вони також враховують інтереси фермерів ЄС та інших зацікавлених сторін. З цією метою, враховуючи значне зростання імпорту деяких сільськогосподарських продуктів з України до ЄС у 2022 та 2023 роках, оновлені заходи підтримки містять посилений захисний механізм. Це гарантуватиме швидке вжиття заходів щодо виправлення ситуації у разі значних збоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох держав-членів.

Для найбільш чутливих продуктів – м’яса птиці, яєць і цукру – передбачено екстрене гальмування, яке стабілізувало б імпорт на рівні середніх обсягів імпорту в 2022 і 2023 роках. Тобто, якщо імпорт цих продуктів перевищить ці обсяги, мита будуть введені повторно, щоб забезпечити, аби обсяги імпорту суттєво не перевищували показники попередніх років.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Підкреслюється, що зазначені заходи, які діють з 4 червня 2022 року, мали явний позитивний вплив на торгівлю України з ЄС. Вони забезпечили стабільність торговельних потоків з України до ЄС у 2022 та 2023 роках, попри серйозні збої, спричинені війною, і всупереч загальній тенденції зменшення торгівлі України в цілому. Загальний імпорт ЄС з України склав 24,3 мільярда євро за 12 місяців до жовтня 2023 року порівняно з довоєнним рівнем у 2021 році у 24 мільярди євро.

Тепер пропозиції мають розглянути Європарламент і Рада Євросоюзу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *