Українська армія визнана однією з кращих у світі за рейтингом Global Firepower

Українська армія визнана однією з кращих у світі за рейтингом Global Firepower

Українська армія опинилась на 18 рядку у рейтингу найпотужніших армій світу, втративши 3 позиції у порівнянні з 2023 роком. Про це свідчать дані міжнародної компанії Global Firepower, яка провела дослідження вогневої міці 145 країн.

У рейтингу кращих армій світу Україна опинилась між Ізраїлем (17 місце) та Німеччиною (19 місце). Індекс потужності – 0,2598. Зазначимо, що чим менше – тим краще (показник 0,0000 вважається ідеальним). Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

В п’ятірку кращих армій світу згідно з рейтингом увійшли США, росія, Китай, Індія та Південна Корея.

Українська армія визнана однією з кращих у світі за рейтингом Global Firepower

Експерти, які складали рейтинг, підкреслили, що військова міць України підкріплюється фінансовою та матеріальною підтримкою зі сторони західних союзників, зокрема США.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, Міжнародна організація Global Firepower вже 19 років поспіль оцінює збройні сили 145 країн. У 2022 році Україна займала 22 місце рейтингу, тоді як у 2023 – піднялася на 15-те.

Для складання рейтингу глобальної вогневої міці аналітики використовують понад 60 окремих факторів з різних категорій, зокрема – кількість військових підрозділів, фінансовий стан, географію та логістичні можливості.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *