Ураган "Хелен" забрав життя 52 людей у ​​США і продовжує свою руйнівну дію

Ураган “Хелен” забрав життя 52 людей у ​​США і продовжує свою руйнівну дію

Внаслідок стихійного лиха в США, за останніми даними, загинули 52 людини, повідомляє в суботу, 28 вересня, передає DW з посиланням на агентство AP.

Понад три мільйони домогосподарств залишилися без електрики, випливає з даних американського порталу PowerOutage.us, на якому фіксуються відключення електроенергії в країні. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня. Україна».

Ураган "Хелен" забрав життя 52 людей у ​​США і продовжує свою руйнівну дію Ураган "Хелен" забрав життя 52 людей у ​​США і продовжує свою руйнівну дію

Від руйнувань, спричинених “Хелен”, особливо постраждали штати Флорида, Джорджія, Південна Кароліна, Теннессі та інші. “Ураган залишається небезпечним і смертоносним, він забирає життя людей, і загроза повеней залишається високою”, – попередила віце-президент США Камала Харріс.

У місті Ервін штату Теннессі поліцейські та рятувальники за допомогою вертольота змогли врятувати понад 50 людей, які забралися на дах лікарні. За кілька годин до їхнього порятунку сенатор Білл Гегерті закликав офіційні особи США доставити ресурси людям, оточеним водою, і назвав ситуацію “дуже тяжкою”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ураган “Хелен” обрушився на Флориду 26 вересня, а потім змістився до сусідніх штатів. Швидкість вітру досягала до 225 кілометрів на годину, урагану було присвоєно четверту категорію (“надзвичайно небезпечний”).

2021 року ураган четвертої категорії “Іда” обрушився на Луїзіану вранці в неділю. У момент, коли ураган досяг узбережжя штату, швидкість вітру досягала 150 миль на годину (понад 240 км/год). Найсильніший вітер та зливи залишили без світла понад 900 тис. людей. Повністю знеструмлено найбільш густонаселене місто штату – Новий Орлеан. Надходять повідомлення про численні руйнування, але масштаби збитків поки що невідомі.

“Іда” обрушилася на Луїзіану в 16-ту річницю іншого дозвільного урагану – “Катріни”, яка забрала життя понад 1,8 тис. осіб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *