В Одеському райсуді розкрито схему ухилення чоловіками призовного віку від мобілізації

В Одеському райсуді розкрито схему ухилення чоловіками призовного віку від мобілізації

9 січня 2024 року НАБУ і САП спільно з СБУ викрили в одному з районних судів Одещини протиправну схему, яка дозволяла чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за межі України. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини з батьком, аби він використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Юридична Газета».

“Клієнтів” шукали у групах в соціальних мережах, а вартість кожного судового рішення становила від 1500 до 3500 доларів США. Детективи встановили, що протягом 2022-2023 років у вказаному районному суді ухвалили понад 1000 подібних рішень. Водночас мали місце випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підробки процесуальних документів від позивачів та втручання у систему автоматизованого розподілу судових справ”, – ідеться в повідомленні.

Наразі задокументовано передачу одному із суддів неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США за обіцянку ухвалити “потрібне” рішення. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У НАБУ вказали, що наразі тривають обшуки за адресами проживання інших можливих учасників схеми та в будівлі суду. Слідчі здійснюють вилучення справ, в яких могли прийматися протиправні судові рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *