За результатами опитування понад 95% японців не відчувають дружбу чи позитивні почуття щодо росії

За результатами опитування понад 95% японців не відчувають дружбу чи позитивні почуття щодо росії

Переважна більшість японців (95,3 відсотка) “не почуваються дружелюбно” по відношенню до росії. Про це сідчать результати опитування, проведенного урядом Японії. Його результати публікує портал Kyodo.

Зазначається, що це є рекордом другий рік поспіль. Так, лише 4,1 відсотка японців “почуваються дружелюбно” до РФ.

Як стверджують соціологи, основною причиною такої тенденції стало російське вторгнення в Україну. Економічні санкції також вплинули на настрої японського населення.

За результатами опитування понад 95% японців не відчувають дружбу чи позитивні почуття щодо росії

Водночас рекордний рівень ворожості був зафіксований у відношенні японців до Китаю. Так, 86,7% опитаних заявили про відсутність “дружніх почуттів” до Піднебесної.

На думку аналітиків, вплив напруженості у відносинах між Пекіном і Токіо, включаючи ситуацію на Тайвані і конфлікт навколо островів Сенкаку, відіграли ключову роль у формуванні такого сприйняття.

Водночас російський політолог Анатолій Несміян стверджує, що Японія давно обтяжується статусом держави, що програла, до того ж на це нашаровується економічна стагнація, яка вдарила по економіці Японії ще в дев’яності роки.

“Розгорнути тенденцію згасання країни може правляча еліта, створивши жорстку кризу, аж до військової. При цьому в регіоні є лише три очевидні противники, які можуть стати мішенню такої кризи – Китай, Північна Корея (читай той самий Китай) та Росія”, – вважає експерт.

За його словами, японцям байдужі Курильські острови, адже вони ніякої цінності для переважної більшості мешканців Японії не становлять, “але те, що Росія стає для японського суспільства ворожою і це не обговорюється – факт”.

“Росія, що слабшає і деградує, прискорено втрачає свій військовий потенціал, стає цілком цікавою з точки зору проведення проти неї тієї самої короткої і переможної. А коли рішення про це буде прийнято, проблема Курил, Сахаліну чи чогось ще – це вже питання технічне. Півроку – і все населення Японії пристрасно бажатиме повернення їх у рідну гавань”, – зазначив Несміян.

Останні новини з Японії

Минулого тижня Японія запустила розвідувальний супутник для спостереження за ракетами КНДР. Країна планує створити мережу з 10 супутників для виявлення і раннього попередження про можливі ракетні запуски.

Також УНІАН повідомляв, що Японія передає енергообладнання для найбільш постраждалих регіонів України. Завдяки цьому понад 6 мільйонів українців матимуть безперебійне енергопостачання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *