Зеленський очікує швидкий перший транш МВФ на $2 млрд Copy

Президент Володимир Зеленський після засідання голів фракцій заявив, що МВФ зможе швидко прокредитувати Україну.

«У нас щодня йдуть перемовини із МВФ. Зараз ми домовилися про збільшення програми з МВФ, Світовим банком, ЄБРР, Європейським союзом і з деякими країнами. Я щодня з ними теж розмовляю і з багатьма керівниками держав. А що стосується МВФ, то зараз ми мінімум можемо отримати збільшення програми до $8 млрд. А в цілому разом із Світовим банком і ЄБРР ми можемо отримати мінімум $10 млрд», – заявив президент.

Він уточнив, що веде перемовини із Азербайджаном і Канадою.

Після прийняття двох законів – про землю і про банки, які є вимогою Міжнародного валютного фонду, Україна отримає протягом 15 днів близько $2 млрд у бюджет.

«Ніхто не хоче дефолту в країні. Я впевнений, що мене почують наші депутати і цього не станеться. І буде підтримка міжнародних інституцій, МВФ особисто. Тому ми домовились з керівництвом МВФ, як тільки ми зробимо ці умови впродовж десь днів п’ятнадцяти ми отримаємо перший швидкий транш. Він буде біля двох – 1,75-2. Я думаю, буде $2 млрд отримаємо одразу в бюджет України, а не в НБУ, і зможемо підтримати наших людей», – заявив президент.

МВФ може збільшити розмір допомоги Україні з $5,5 млрд до $8 млрд у разі ухвалення парламентом нового законопроєкту щодо банків-банкрутів, пише Financial Times.

Директорка-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва відзначає значний прогрес у переговорах щодо нової програми EFF для України, але наголошує на необхідності ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

24 березня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді оновлений «антиколомойський» законопроєкт №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *