Google запускає кампанію проти фейків у п'яти країнах ЄС

Google запускає кампанію проти фейків у п’яти країнах ЄС

Google готується розпочати у ЄС кампанію проти дезінформації, використовуючи методи “пребанкінгу”, що передбачає протидію потенційним фейкам за допомогою попередження перед їх поширенням. Про це повідомляє агентство Reuters.

Починаючи з березня, внутрішній підрозділ Jigsaw, що спеціалізується на протидії загрозам для суспільства, планує запустити серію анімованих рекламних роликів на платформах TikTok та YouTube. Відео буде спрямовано на аудиторію у п’яти країнах Європейського Союзу: Бельгії, Франції, Німеччині, Італії та Польщі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

У червні громадяни ЄС оберуть новий Європейський парламент для прийняття політики та законів у регіоні, і законодавці побоюються, що поширення дезінформації в Інтернеті може вплинути на виборців.

У рекламі будуть використані так звані методи “пребанкінгу”, розроблені у партнерстві з дослідниками з Кембриджського та Брістольського університетів, щоб допомогти глядачам виявити маніпулятивний контент ще до того, як вони зіткнуться з ним.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Керівниця відділу досліджень Jigsaw Бет Голдберг, заявила, що “пребанкінг” є єдиною технікою, яка однаково ефективно працює у всьому політичному спектрі. За її словами, інші заходи боротьби з фейками, такі як фактчекінг, лише посилюють поляризацію в суспільстві, оскільки вони застосовуються вже після поширення інформації.

Кампанія триватиме щонайменше місяць і може бути продовжена залежно від охоплення та ефективності.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *