ЄС розгляне законопроєкт про збільшення виробництва боєприпасів

ЄС розгляне законопроєкт про збільшення виробництва боєприпасів

Депутати Європейського парламенту запустили термінову процедуру для швидкого розгляду законодавчої пропозиції щодо Закону про стимулювання виробництва боєприпасів (ASAP), поданого Європейською комісією. Про це повідомляє АНТІРЕЙД з посиланням на сайт Європарламенту.

Закон про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) спрямований на термінову доставку боєприпасів і ракет в Україну та допомогу державам-членам поповнити їхні запаси. Запроваджуючи цільові заходи, включно з фінансуванням у розмірі 500 мільйонів євро, цей закон має на меті збільшити виробничі потужності ЄС і вирішити поточну нестачу боєприпасів, ракет та їх компонентів.

Європарламент призначить групу для переговорів і розпочне пленарне голосування щодо законопроєкту під час наступного пленарного засідання, яке відбудеться 31 травня — 1 червня в Брюсселі. Потім євродепутати розпочнуть переговори з Радою з метою досягнення політичної угоди, за яку депутати Європарламенту потім проголосують на пленарному засіданні в липні.

Паралельно депутати Європарламенту працюють над підсиленням європейської оборонної промисловості через спільний Закон про закупівлі (EDIRPA), щоби підтримати співпрацю між державами-членами на етапі закупівель та заповнити найбільш термінові та критичні прогалини.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *