ЄС ухвалив рішення: дії ФІФА та УЄФА щодо засновників Суперліги визнано неправомірними

ЄС ухвалив рішення: дії ФІФА та УЄФА щодо засновників Суперліги визнано неправомірними

21 грудня 2023 року Суд Європейського Союзу у справі C-333/21 ухвалив, що правила ФІФА та УЄФА щодо попереднього схвалення Суперліги суперечать законодавству ЄС про конкуренцію та свободу надання послуг. Про це повідомляє пресслужба Суду Європейського Союзу.

«Згідно з правилами ФІФА та УЄФА будь-який новий міжклубний футбольний проєкт підлягає попередньому погодженню, наприклад, Суперліга та заборона клубам і гравцям брати участь в цих змаганнях є незаконними. Для правил ФІФА та УЄФА не існує рамок, що гарантують їх прозорість, об’єктивність, недискримінацію та пропорційність. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Подібним чином пов’язані правила, які надають ФІФА та УЄФА виключний контроль над комерційним використанням прав, обмежують конкуренцію, враховуючи їх важливість для ЗМІ, споживачів та телеглядачів у Європейському Союзі», – йдеться в рішенні Суду.

Європейська Суперліга – новий футбольний турнір, який у 2021 році намагалися заснувати 12 найзаможніших європейських футбольних клубів. Наразі «Реал» (Мадрид) і «Барселона» є єдиними клубами, які залишаються в Суперлізі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

В компанії A22 Sports, яка є головним спонсором Суперліги, привітали рішення Суду Європейського Союзу та оголосили про формат проведення нового турніру.

ФІФА проаналізує рішення Суду в координації з УЄФА, іншими конфедераціями та асоціаціями-членами, перш ніж давати подальші коментарі.

Водночас низка європейських національних асоціацій та провідних футбольних клубів публічно виступили проти створення Суперліги. Першими українським клубами, які долучилися до противників революції в європейському футболі, стали «Карпати» (Львів) та «Шахтар» (Донецьк).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *