Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір, 5 грудня

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір, 5 грудня

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ, 4 — по пунктах управління та 3 — по ЗРК противника. Також силами та засобами ППО знищено бомбардувальник Су-24М. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Ворог завдав 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаударів у районах Костобоброва та Новодмитрівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Костобобрів, Хрінівка, Мхи Чернігівської області; Попівка, Бачівськ, Грабовське — Сумської; Нестерне, Козача Лопань, Білий Колодязь, Вовчанськ — Харківської.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 5 атак у районах Синьківки та Новоселівського. Противник завдав авіаудару в районі Іванівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 13 атак ворога, який за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районах Білогорівки, Тернів, Спірного, Веселого та Роздолівки. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, серед інших Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка — Донецької.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 9 атак у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема Оріхово-Василівка, Часів Яр, Іванівське, Богданівка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 23 атаки в районах східніше Новобахмутівки, Степового, північно-східніше Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, де ворог за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаударів у районах Олександрополя та Новобахмутівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Олександропіль, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки, де противник за підтримки авіації здійснив 13 атак на позиції наших захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка та інші.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито атаку в районі південніше Золотої Ниви. Ворог завдав авіаудару в районі Урожайного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, зокрема Вугледар, Водяне, Пречистівка, Золота Нива та Урожайне.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки в районі західніше Вербове. Противник завдав авіаудару в районі Новодарівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Червоне, Білогір’я, Роботине, П’ятихатки, Кам’янське.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаударів у районах Тягинки та Кринок. Артилерійських обстрілів зазнали Херсон та Очаків. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, складу боєприпасів, 2 станціям РЕБ та 11 артилерійських засобах противника.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *